Kotiin, ei kämpille

Tässäpä pientä esittelyä Tupsulasta talona. Talossa on kolme kappaletta kolmen hengen soluja, kolme yksiötä ja 15 kappaletta kahden hengen huoneistoja. Tästä matemaattishenkiset ihmiset saavat siis yhteisasukasmääräksi 42 tekniikan alan ihmistä.

Yleisien tilojen tärkeimmät kohteet ovat tietenkin saunat. Jotta kaikki mahtuisivat saunomaan, niitä rakennettiin kaksi, kumpaankin rappuun yksi kappale, vaikkakin B-rapun sauna on isompana aktiivisemmassa käytössä. Saunan vieressä on Gammari, vilvoitteluun tarkoitettu sohvilla varustettu huone, joka remontoitiin keväällä 2008 juuri ennen 20-vuotisjuhlia. B-rapun sauna remontoitiin keväällä 2007 ja syksyllä sinne asennettiin lämpömittari, jota voi lukea myös verkosta. Saunan puisen oven rakenteellisen heikkouden, eli puutteellisen teekkarinkestävyyden takia, saunan ovea on vaihdettu pariin otteeseen. Viimeisinpänä versiona puisen oven tilalle vaihdettu lasinen ovi on kuitenkin kestänyt tähän mennessä hyvin.

B-rapun saunasta on myös lyhyempi matka juosta pihalle pataan. Tupsulan pata on herättänyt kummastusta ja kateutta naapuristossa valmistumisestaan asti. Muutamaan otteeseen ovatkin poliisit ja palokunta käyneet ihmettelemässä pihallamme komeilevaa kylpylälaitosta naapureiden kutsumina. Pataa rakennettiin syksyllä 1999. Vuoden 2016 aikana padan vanha katosrakennelma purettiin ja siihen rakennettiin uusi katos, joka on aiempaa versiota huomattavasti helppokäyttöisempi.

Padan vieressä sijaitsee grilli, jossa voi kesäisin ja joskus talvisinkin tirautella makkarat. Hiillostettua ruokaa himoitsevat asukit rakensivat grillikatoksen jo vuonna 1990. Vanha grilli oli keväällä 2005 päässyt rapistumaan sellaiseen kuntoon, että se todettiin täysin palvelleeksi. Grilli uudistettiin täysin tulisijaa ja rautoja myöten. Taloyhtiö antoi vuoden 2012 lopulla grillikatokselle purkutuomion, jolloin reippaat asukit pistivät katoksen moottorisahoin ja kirvein päreiksi. Grillikatos uusittiin vuoden 2014 aikana uuteen loistoonsa. Ainakin vuodesta 2010 on ollut myös puhetta puuvajasta, jota sitäkin saataneen odottaa tovi jos toinenkin. Puuvaja pistettiin alulle vuonna 2015? ja lopullisen muotonsa se sai vuoden 2016 kesän aikana. Jäljellä olevia korjauskohteita onkin enää pihalaatoitus.

Uusi grilli Ritilä ala-asennossa Muurinpohja Varras

Pihamaalta löytyy myös lentopallokenttä, jota enemmän tai vähemmän aktiivisesti käytetään. Lentopallon lisäksi muita suosittuja pihalajeja ovat kroketti, mölkky ja frisbee.

Venevaja on isohko huone, jonne väki kokoontuu yhdessä vaikkapa katsomaan televisiota. Myös isot talon juhlat pidetään venevajassa. Tupsulan Keisarilliset Ilmavoimat rakentelivat joskus muinoin yhteistuumin lennokkejaan mahdollisesti pingispöydällä. Huoneen nurkasta löytyy myös lahjoituksena saatu piano. Huoneen nimi juontaa juurensa myöskin lahjoituksena saadusta aidosta veneestä, joka sohvaksi muunnettuna palvelee huoneen perällä. Venevajassa oli aikoinaan myös pari kolikkopeliä, jotka on jo keritty myydä tai palauttaa omistajilleen. Nykyään Venevajan käyttö rajoittuu lähinnä leffojen katseluun ja Singstarin tai lautapelien pelaamiseen. Uutena tulokkaana venevajaan on lainattu biljardipöytä entiseltä asukkaalta.

Venevajan yhteydessä on myös tarvikekomero, josta löytää mitä mielenkiintoisempia välineitä. Yleensä vain se esine mitä etsit on hukassa.

Yleisten tilojen lisäksi talon kämpistä löytyy myös omat erikoisuutensa. Näkyvin ja tunneituin näistä lienee paistinpannuilla koristeltu parveke. Huoneistoista löytyy myös muitakin mitä erikoisimpia ratkaisuja helpottamaan ja hauskuuttamaan arkielämää.

Obelix Paistinpannut